• Fă o faptă salvatoare: donează sânge de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge!

  Pe 14 iunie se aniversează în fiecare an Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. Oameni din toată lumea aleg să salveze viețile semenilor lor aflați la nevoie prin donarea de sânge. Este o faptă care, dincolo de dovada de altruism, are o aplicabilitate practică și extrem de importantă.

  Cu toate acestea, România este pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte donarea de sânge. Știați că doar 1,7% dintre români donează sânge? Este un procent mic, pe care am vrea să-l vedem crescând în directă proporționalitate cu responsabilitatea și grija românilor față de aproapele lor.

  Așadar, dacă vrei să te numeri printre salvatori și să faci o faptă bună, du-te și donează sânge. Îți mulțumim din suflet!

  Date utile:

  Majoritatea centrelor de donare au programul între orele 7:30-13:30.

  Sugestii pentru centre de donare sânge în București:

  • Centrul de transfuzie sanguină București, Str. C.Caracaş nr.2-8, sector 1, Tel.: 0314251230, 0314251231, 0314251232, 0314251233
  • Punct de recoltare sangelui din Spitalul de Urgență Floreasca, Tel.: 021-317.01.21 (centrala)
  • Punct de recoltare sangelui din Spitalul Fundeni, Tel.: 021-318.04.00 (centrala)

  Poți găsi pe Internet și alte centre de transfuzie sanguină din țară, aflate în apropierea localității tale. Mult succes și spor la donat!


  Share

  Lasă un comentariu →
 • Postat de Andreea la 13 iunie 2013, 15:36

  Soluţie alternativă : Cred ca pe langa sensibilizarea si educarea populatiei in acest sens ar trebui incercata implicarea activa a firmelor din Romania in acest act umanitar. In momentul de fata din pacate comoditatea/ stresul/ oboseala/ volumul mare de munca impiedica pe multi sa faca acest gest umanitar. Am lucrat intr-o multinationala care avea incheiata colaborare cu Centrul de transfuzie Bucuresti si se organizau periodic la sediul firmei sesiuni de donare. Intr-adevar daca vrei sa faci un gest frumos il faci indiferent de circumstante insa peste 80% din colegii mei care donau sange au recunoscut ca daca nu ar fi fost organizate sesiunile in acest fel ei nu s-ar fi dus sa doneze …

  Răspunde →

Lasă un comentariu

Cancel reply