• Scurt interviu cu Vladimir Drăghia, producătorul tutorialelor video ‘Lecţia de prim ajutor’

  Vladimir Drăghia este o vedetă în adevăratul sens al cuvântului: are mult talent ca scriitor şi actor, este îndrăgit de public, se implică activ în campanii sociale pentru că vrea să facă bine în jur, are o istorie de performanţă cu înotul ca sport şi s-a implicat şi în producţia videoclipurilor din campania online Lecţia de prim ajutor.

  Am vrut să aflăm care este părerea lui despre importanţa cunoaşterii primului ajutor, aşa că l-am provocat să răspundă la câteva întrebări!

  vladimir draghia lectia de prim ajutor

  Lecţia de prim ajutor (LDPA): Eşti foarte activ în susţinerea ONG-urilor şi campaniilor sociale din România, de la cele ecologice la sănătate şi educaţie. Ce te motivează să susţii astfel de cauze?

  Vladimir Drăghia (V.D.): Mă motivează simțul civic. Simt nevoia de a face bine, de a-i face pe cât mai mulți să facă bine.

  Simt că dacă am acces la atât de mulți oameni, atât de ușor, atât prin new media, cât și prin intermediul canalelor clasice de comunicare, ar trebui să folosesc lucrul acesta în scopul de a-i ajuta pe ceilalți, pe cât mai mulți.

  LDPA: De ce crezi că e importantă promovarea primului ajutor pentru publicul larg din România?

  V.D.: Simplu, pentru că acordarea corectă a primului ajutor salvează vieți.

  Nu o să cad în capcana “cât de nepregătiți sunt românii!”, ci o să pun umărul la treabă și o să ajut la propagarea informației, la schimbarea mentalităților.

  LDPA: Ca producător al filmuleţelor ‘Lecţia de prim ajutor’, crezi că este dificil să faci primul ajutor să fie pe înţelesul tuturor?

  V.D.: Din fericire, acesta nu a fost job-ul meu, ci al scenaristei. Dar da, este greu să fii pe înțelesul tuturor. Mi-e greu să fiu pe înțelesul meu, uneori. Un mesaj simplu și pe înțelesul tuturor ar fi acesta: nu-ți fie frică să te implici. Sunt mai multe șanse să ajuți decât să încurci. Dacă te și informezi puțin, îți poti găsi, în câteva clipe, rostul pe Pământ. :-)

  Tocmai am recitit mesajul și nu cred că e pe înțelesul tuturor că dacă salvăm o viață… e, hai că trebuie să se fi înțeles…. :-)

  LDPA: Consideri necesar ca artiştii să se implice mai mult în promovarea cauzelor sociale? De ce?

  V.D.: Da, necesar cred că este cuvântul potrivit. Am enumerat motivele mai sus, în primele rânduri.

  LDPA: Peste 250 de mii de oameni au urmărit până acum filmuleţele produse de tine pentru programul Lecţia de prim ajutor pe Facebook şi Youtube. Cum crezi că îi influenţează acest lucru pe cei din jur?

  V.D.:Dacă o singură viață a fost sau urmează să fie salvată, cred că putem spune că am făcut lumea un loc mai bun. Presupunând ca oamenii sunt buni, bineînțeles.

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply