• Terapie prin reflexologie (I)

  Dacă te-ai gândit să folosești medicina alternativă în mod complementar metodelor medicinei tradiționale, îți propunem o tehnică anti-stres veche de mii de ani: reflexologia. Dar de ce reflexologie?

  reflexologie-lectia-de-prim-ajutor

  • Reflexologia se adresează întregii ființe umane, nu doar unui anumit simptom sau suferințe. Cu toate acestea, prin reflexologie poți ‘regla’ manual (prin masare) părți ale corpului și organe foarte precise.
  • Este o modalitate de tratament prin stimulare, în care se aplică o formă specifică de masaj asupra punctelor reflexogene de pe labele picioarelor, mâinilor, faței sau urechilor, pentru a influența părți ale corpului ce se află la distanță de punctele respective. Așadar, reflexologia este la îndemâna oricui și nu necesită cheltuieli suplimentare, ci doar informare și concentrare

    545964_625957487448372_1589827239_nReflexologia este una din practicile vechi de vindecare (healing) folosite în China și Egiptul antic și redescoperită în secolul al-XIX-lea. În timpurile moderne, William H. Fitzgerald a utilizat-o prima dată ca modalitate de tratare a pacienților în 1913 în S.U.A. Fitzgerald credea în efectele anestezice ale reflexologiei și capacitatea de influențare a organelor prin masajul extremităților. Această veche tehnică este în continuare foarte controversată, deoarece mulți reprezentanți ai medicinei tradiționale nu sunt gata să accepte – fără dovezi științifice – impactul ei benefic. Cu toate acestea, milioanele de practicanți ai reflexologiei din lume pot confirma principalele ei beneficii:

  • reducerea stresului și inducerea unei stări de calmitate și echilibru psihic și fizic
  • vindecarea durerilor de cap și spate, ale migrenelor sau digestiei proaste
  • rezolvarea problemelor respiratorii și de circulație
  • reglarea menstruației și problemelor menopauzei etc.

  Abordarea reflexologiei este de natură holistică și filosofia vindecării face referință la individul uman ca parte a sistemului universal complex. Organele umane sunt interconectate și comunică între ele și cu întregul corp la fel cum, la scară macrocosmică, oamenii comunică între ei, cu celelalte specii, cu Planeta și Universul. Astfel, influențarea benefică a unor organe interne poate fi realizată prin acțiunea externă facială, asupra membrelor sau urechilor.

  Exerciții practice:

  reflexologia_mainiiPe harta mâinii stângi de mai sus, poți identifica locurile corespondente cu organe interne precum ficat (30), plămâni (31), tubul urinar (1), intestinul gros (13 & 14) s.a.m.d.

  Apasă cu degetul 5 secunde în locul dorit (unde simți vulnerabilitate) și eliberează apoi 3 secunde. Fă exercițiul 2-3 minute pe zi, timp de 5-10 zile! Poți efectua acest exercițiu foarte simplu în pauza de birou sau acasă. Încearcă să te concentrezi cele câteva minute asupra exercițiului și procesului de vindecare al acțiunii, lăsând orice distragere deoparte ( televizor, telefon, discuții cu alte persoane etc.) Dacă ai în preajmă pe cineva mai familiarizat cu masajul decât tine, poți apela la abilitățile acestei persoane.

  :: în următoarele însemnări, vom dezvolta aceste exerciții și detalia modul lor de executare pentru mâini, laba piciorului, urechi și mâini.

  :: PS. tratamentele alternative trebuie efectuate în conjunctură cu cele ale medicinei tradiționale!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply