• Răceală, guturai sau gripă?

  Vremea capricioasă şi schimbările bruşte de temperatură pot să vă afecteze în mod negativ starea de sănătate. După lunile de iarnă extrem de geroase sau după cele călduroase de vară, începutul primăverii sau venirea frigului nu ne scutesc de răceli şi gripe, ci din contră! Despre răceală şi gripă şi diferenţa dintre ele, la început de primăvară sau iarnă…

  Răceală

  Răceala este poate cea mai cunoscută şi mai comună boală, ale cărei semne sunt uşor de recunoscut. Ea se manifestă prin dureri de gât sau înroşirea acestuia, dureri de cap şi febră uşoară, înfundarea nasului sau scurgerea de secreţii nazale, strănut, respiraţie dificilă etc. Simptomele durează între 2 şi 14 zile, majoritatea bolnavilor vindecându-se în cel mult o săptămână.

  Atenţie! În cazul în care simptomele persistă mai mult de două săptămâni, înseamnă că aceasta poate fi consecinţa unei alergii şi ar fi bine să consultaţi un medic.


  Guturai

  Guturaiul este o boală frecvent întâlnită, cu caracter sezonier (apare în special primăvara şi toamna), favorizată de stările de oboseală şi subalimentaţie sau apare odată cu respirarea unui aer poluat (cu gaze sau pulberi iritante, fum de tutun etc). Guturaiul debutează cu o senzaţie de înfundare a nasului, cu usturime şi uscăciune locală, gât inflamat, strănuturi frecvente, lăcrimare, senzaţie de înfundare a urechilor etc. Bolnavul poate acuza dureri de cap, o stare de indispoziţie generală, mici frisoane, stare subfebrilă, scăderea poftei de mâncare şi uneori insomnie.


  Gripă

  Gripa este o boală infecţioasă şi se manifestă printr-o febră cu debut brusc, care poate dura până la 4-5 zile, dureri de cap şi musculare, transpiraţie, epuizare, oboseală, tuse, strănut etc. Gripa este contagioasă, apărând de obicei în epidemii şi poate duce la complicaţii severe.

  ATENŢIE! Aceste simptome pot ascunde şi afecţiuni mai grave, precum laringite, bronşite, sinuzite, viroze respitarorii, pneumonii etc. Nu vă trataţi după ureche, ci consultaţi un medic de fiecare dată când aveţi nevoie.  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply