• Învaţă 3 manevre de bază de prim ajutor cu ajutorul ilustraţiilor în mişcare

  Încearcă o metodă simplă de vizualizare a manevrelor de prim ajutor, care-ţi va activa memoria vizuală şi-ţi va aduce aminte ce trebuie să faci în situaţii reale de urgenţă. Nu uita să te informezi corect din link-urile către articolele pe larg, expuse în site.

  1. Tehnica ventilaţiei artificiale

  CPR respiratie artificiala

  Îngenunchiaţi lângă victimă. Cu capul victimei în hiperextensie, mentineţi gura acesteia uşor întredeschisă cu o mână în timp ce cu cealaltă îi sustineţi fruntea şi îi pensaţi nasul. Inspiraţi profund aer, aşezaţi etanş gura pe gura victimei şi expiraţi timp de 2-3 secunde. În acelaşi timp verificaţi dacă toracele se ridică în timp ce insuflaţi aer. ATENŢIE! Fiecare insuflaţie trebuie să fie suficient de puternică pentru ca toracele victimei să se ridice. Ţineţi apoi capul în hiperextensie cu bărbia victimei uşor ridicată şi lăsaţi toracele să-şi revină.

  :: citeşte mai multe despre această situaţie aici

  2. Manevra Heimlich

  Heimlich

  Obstrucţia căilor aeriene înseamnă blocarea căilor aeriene cu un bol alimentar sau un corp străin. Citeşte aici totul despre procedura de prim ajutor în această situaţie de urgenţă.

  3. Poziţia laterală de siguranţă

  Pozitia laterala de siguranta

  a) Aşezaţi braţul cel mai apropiat al victimei în unghi drept faţă de corp, cu antebraţul îndoit în sus. Treceţi celălalt braţ al victimei peste torace şi aşezaţi dosul palmei pe obrazul victimei. Ridicaţi apoi genunchiul opus dumneavoastră şi menţineţi talpa pe pământ.

  b) Întoarceţi corpul victimei – Cu o mână prindeţi umărul opus dumneavoastră şi cu cealaltă genunchiul pacientului. Întoarceţi victima lateral către dumneavoastră.

  c) Asiguraţi-vă că victima se sprijină pe genunchi şi pe cot, rearanjaţi capul în hiperextensie şi ridicaţi bărbia victimei. Sunaţi la 112 şi reevaluaţi periodic starea victimei până la sosirea ajutorului calificat.

  Dacă ţi-a plăcut lecţia noastră cu suport vizual, încearcă şi aplicaţia Lecţia de prim ajutor pentru smartphone.

  aplicatia de prim ajutor

  Lasă-ne un mesaj de feed-back în comentarii!

  Lecția de Prim Ajutor este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi oferit de NN Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply