• Plagă tăiată

  Plăgile reprezintă întreruperea soluţiei de continuitate a tegumentului. Sunt leziuni produse de agenţi mecanici, fizici, chimici etc.

  Primul ajutor

  În cazul în care vă confruntaţi cu o plagă tăiată, este foarte important intervalul dintre producerea accidentului şi momentul aplicării primului tratament. Astfel, se consideră o plagă recentă aceea căreia i se aplică tratament într-un interval de 6-8 ore de la producere. Aceasta este o plagă neinfectată. Peste acest interval majoritatea plăgilor sunt considerate a fi infectate. Tratamentul constă în toaleta locală a plăgii şi pansarea ei.

  ATENŢIE! Nu folosiţi garou pentru oprirea hemoragiei. Garoul opreşte circulaţia în tot membrul, iar acesta poate avea de suferit. Este suficient să aplicaţi un pansament şi o faşă. Puneţi un pansament steril pe locul tăieturii, apăsaţi pe el şi apoi aplicaţi o faşă. După ce bandajaţi, mentineţi compresiunea.

  ATENŢIE! Dacă sângele trece prin faşă, nu o desfaceţi, ci aplicaţi o altă faşă peste cea pe care aţi pus-o deja.

  ATENŢIE! După ce aplicaţi pansamentul compresiv, verificaţi dacă mâna sau piciorul sunt albastre. În acest caz, slăbiţi faşa.  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply