• Experienţa în cazul salvării de vieţi omeneşti se construieşte prin practică şi învăţarea temeinică a acordării primului ajutor în caz de urgenţă.

  21 de angajaţi NN România au răspuns invitaţiei programului Lecţia de prim ajutor şi au urmat cursul de prim ajutor de bază (BLS – basic life support)  organizat săptămâna trecută în capitală alături de partenerii de la SMURD.
  LDPA NN curs 1

  Instructoarea SMURD, Andreea Lenchievici, a predat timp de patru ore principalele noțiuni teoretice și practice care sunt de folos la salvarea vieţii victimelor unei potenţiale situaţii de urgenţă. Cursanții au învățat suportul vital de bază, resuscitarea cardio-respiratorie şi poziţia laterală de siguranţă, precum şi manevra Heimlich sau manevrele de salvare în cazul copiilor şi bebeluşilor.

   

  Cursanţii s-au pregătit, astfel, să facă față unora dintre cele mai frecvente situații de urgență și să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței, în urma apelului unic de urgență 112. Ei au efectuat manevrele de prim ajutor salvatoare cu ajutorul manechinelor și au învățat cât de importante sunt aceste intervenții când este vorba despre salvarea reală de vieți umane.

  Mulţumiri tuturor participanţilor şi NN România, care a pus la dispoziţie sediul Piaţa Operei pentru buna desfăşurare a cursului.

  Lecția de Prim Ajutor este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi oferit de NN Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

  De la lansarea programului, peste o mie de persoane au beneficiat de cursuri gratuite de prim ajutor, predate de instructorii calificaţi de la SMURD, peste trei sute de mii au vizitat site-ul lectiadeprimajutor.ro şi douăzeci şi şase de mii de români au descărcat aplicaţiile de prim ajutor pentru smartphone şi tablete.

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply