• Lectiadeprimajutor.ro oferă soluţii medicale de sezon pentru primăvară şi Paşte

  Odată cu venirea primăverii, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro oferă vizitatorilor informaţii despre probleme medicale de sezon şi soluţii la situaţii medicale specifice perioade sărbătorilor pascale.

  Concret pe site au fost incluse informaţii privind afecţiunile specifice primăverii, precum astenii, anemii, alergii, răceală, strănut, dar şi răceală, guturai sau gripă. De asemenea, sunt prezentate situaţiile medicale frecvente în perioada Paştelui: indigestii, intoxicaţii, consumul de alcool etc.

  Informaţiile pot fi găsite în secţiunile Pagini speciale şi Afecţiuni de sezon pehttp://lectiadeprimajutor.ro/solutiideprimajutor.

  Peste 5,5 milioane de români au beneficiat, până în prezent, de sfaturile şi soluțiile practice oferite în cadrul programului „Lecția de prim ajutor”, un proiect de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD. Programul oferă publicului larg informații utile privind cele mai des întâlnite probleme și urgențe medicale, precum și soluțiile care pot fi puse în practică în siguranţă de către persoane fără o pregătire medicală.

  Site-ul www.lectiadeprimajutor.ro oferă informaţii despre modul în care se recunoaște o urgenţă medicală şi cum poate fi oferit primul ajutor în cazul hemoragiilor, arsurilor, intoxicaţiilor, fracturilor etc., dar şi despre prevenţie şi procedura de semnalare a unei situaţii de urgenţă la 112. Materialele sunt însoţite de ilustraţii grafice explicative şi de filme.

  În primele cinci luni de funcționare, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a înregistrat peste 20.000 de vizite (dintre care 12.500 de vizitatori unici), fiind vizionate 85.000 de pagini, cu un timp mediu petrecut pe site de 5 minute. Cele mai accesate informaţii de pe site sunt soluţiile de prim ajutor în cazul fracturilor şi afecţiunilor coloanei vertebrale, hemoragiilor şi realizarea manevrei Heimlich.

  Pe parcursul anului 2012, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro va continua să fie dezvoltat de cei doi parteneri ai programului, ING Asigurări de Viată și SMURD, prin adăugarea constantă de noi informații, de rubrici speciale dedicate afecțiunilor și soluțiilor de prim ajutor de sezon, precum și prin includerea de noi aplicații pentru creșterea interactivității și ușurinței în utilizare (formulare de feed-back speciale, aplicații pentru smart phones etc.) şi organizarea unor cursuri de prim ajutor pentru public.

  Nu în ultimul rând, prin intermediul site-ului www.lectiadeprimajutor.ro orice persoană poate adresa întrebări online medicilor SMURD şi primi răspunsuri în 24 de ore. Programul şi informaţiile sunt disponibile și pe Facebook, la adresawww.facebook.com/lectiadeprimajutor, și pe Twitter, lahttp://twitter.com/#!/primajutor.

  Pentru mai multe informaţiiIoana Ursu, Consultant comunicare ING Asigurări de Viaţă,  tel. 0733 057 890Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociaţia MaiMultVerde,email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0757 124 124

  Partenerii programului

  ING Asigurări de Viaţă

  ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă. Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte ca direcţii prioritare educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “Şanse la viaţă”.

  Pe parcursul anului 2011 ING Asigurări de Viaţă a dezvoltat nouă proiecte de amploare și o serie de proiecte adiacente în domeniul responsabilității sociale, printr-o investiție totală de 1,24 milioane RON, aferentă programelor derulate. Prin programele destinate salvării de vieţi (care au cumulat anul trecut 41% din investiția totală în responsabilitate sociala a companiei), ING se implică în cauze şi acţiuni care oferă instrumente pentru prevenţie şi educaţie, dar şi diagnostic şi tratament – aşa cum au fost, în 2011, Lecția de prim ajutor, programul pentru punerea în funcţiune a Secţiei de cardiochirurgie pediatrică a spitalului de copii Marie Curie, initiaţiva “Copilăria nu trebuie trăită în spital” pentru refacerea etajelor 6 şi 7 din cadrul Spitalului Fundeni şi, nu în ultimul rând, iniţiativa de sprijinire a SMURD pentru achiziţionarea primului avion sanitar.

  SMURD

  În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistenţe medicale de urgenţă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei şi terapiei intensive şi în domeniul medicinei de urgenţă. În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare, avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă. După 21 de ani de existenţă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vieţii cetăţeanului român. Serviciul activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind deservit de paramedici, asistenţi şi medici pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie în vederea salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii critice sau dificile din punct de vedere medical.


  Share

  Lasă un comentariu →