• Am învățat sportivii extremi cum se acordă primul ajutor în caz de accidente

  30 de cursanți dornici să afle cum pot sări în ajutorul celor care suferă accidente în urma activităților sportive extreme și nu numai, au fost prezenți la cursul gratuit Lecția de prim ajutor de vineri, 20 septembrie, în București.

  3SAM_1428Ei au învățat practic și teoretic, de la doamna doctor Iancu (SMURD) și medicul ortoped Andrei Bogdan (ortopedieclinica.ro) principalele tehnici de salvare în cazul celor mai întâlnite traumatisme în situații de urgență, specifice sporturilor extreme.

  Cursanții sunt practicanți de sporturi diverse ce implică un grad ridicat de risc al accidentelor, de la skateboarderi, snowboarderi, alpiniști, trekkeri, pasionați de speologie, motocicliști și mountainbikeri, până la bicicliștii urbani ce se deplasează frecvent în traficul rutier al capitalei.

  Printre bicicliștii urbani prezenți s-au numărat și reprezentanți ai primului serviciu de curierat non-poluant pe bicicletă din București, Tribul.

  5SAM_1360O atenție deosebită a fost acordată tipurilor de accidente în care sunt implicați bicicliștii și motocicliștii, două categorii de participanți în trafic ce se confruntă cu riscuri mari de accident deoarece sunt adesea ‘neglijate’ de șoferi – care nu acordă suficientă atenție acestor tipuri de vehicule – , dar și pentru că infrastructura orașului pune probleme unei deplasări civilizate – cazul bicicliștilor urbani, care nu pot circula pe piste de bicicletă la standarde europene.

  În consecință, medicii au predat tehnici de prim ajutor ce țin de diverse tipuri de accidente care implică bicicliști și motocicliști și le-au pus în practică prin simulări alături de cursanți. Regulile de prevenție prezintă o importanță sporită și au fost trecute în revistă alături de executarea corectă a unor proceduri precum înlăturarea căștii de protecție a victimei şi utilizarea corectă a gulerului cervical.

  cascaIdentificarea simptomelor și tratarea unor afecțiuni precum entorse, luxații, fracturi sau rupturi musculare au fost tratate pe larg de către doctorul ortoped Andrei Bogdan.

  Am avut plăcerea să cunoaștem prin intermediul acestui curs și doi participanți care se pregătesc de o aventură caritabilă pe 4 roți: ei vor merge din București până în Dakar ( la Amsterdam-Dakar Challenge) cu un automobil vechi din 1997 și vor dona banii obținuți din licitarea autoturismului pentru proiecte sociale ce ajută oamenii din Africa (Gambia). Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul http://www.badrally.ro şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/badrally.

  Este cu adevărat îmbucurător că proiectele sociale găsesc un resort comun. Lecția de prim ajutor, un program gratuit de responsabilitate socială inițiat de Asociația MaiMultVerde cu sprijinul ING Asigurări de Viață și în parteneriat cu SMURD, are astfel ocazia de a oferi suport informațional și training pentru persoane ce vor oferi, la rândul lor, ajutor prin implicarea în alte proiecte similare la nivel internațional.

  Cursul de prim ajutor dedicat sporturilor extreme este al treilea curs gratuit deschis publicului de Lecția de prim ajutor în decursul acestui an. După cursul din iulie pentru publicul larg și cursul specializat pentru părinți în acordarea primului ajutor copiilor și bebelușilor, cea de-a treia inițiativă Lecția de prim ajutor s-a bucurat de succes și va continua și pe alte teme. Pentru toți cei interesați de aceste cursuri, punem la dispoziție newsletter-ul și pagina de Facebook, prin care puteți fi la curent și vă puteți înscrie ca să participați.

  Pentru cei care nu au laptop-urile și calculatoarele mereu la îndemână, am dezvoltat aplicațiile gratuite Lecția de prim ajutor pentru telefoane mobile inteligente și tablete. Consultați-le cu încredere și nu ezitați să acordați primul ajutor în cunoștință de cauză semenilor!

  :: vezi mai multe fotografii de la cursul dedicat sportivilor extremi în albumul foto de pe Facebook

  Lecția de Prim Ajutor este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi oferit de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

   

   

   

   

   

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply