• Aplicaţia “Lecţia de prim ajutor” a fost premiată cu argint la categoria „Best Mobisite”, în cadrul premiilor Mobilio

  Aplicaţia pentru smartphones şi tablete lansată în cadrul programului “Lecţia de prim ajutor” a fost recunoscută de specialiştii din domeniu ca fiind una de excepţie, primind „Silver Prize” la categoria „Best Mobisite” în cadrul premiilor Mobilio. Decernarea a avut loc în cadrul conferinţei ZF Mobilio 2013, organizată marţi, 16 aprilie, în Bucureşti.

  Aplicaţia “Lecţia de prim ajutor” este prima aplicaţie cu soluţii de prim ajutor disponibilă în limba română pentru utilizatorii de telefoane şi tablete cu sisteme de operare iOS şi Android. Ea a fost lansată în cadrul programului “Lecţia de prim ajutor”, dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD. Cei trei parteneri pun la dispoziţia beneficiarilor mai multe instrumente cu ajutorul cărora pot afla cum trebuie să procedeze corect în situaţii care necesită acordarea primului ajutor.

  Pentru a spori nivelul de interactivitate al programului şi a asigura disponibilitatea informaţiilor prin canale care să permită oamenilor să aibă acces la ele în momentul şi locul în care au nevoie, cei trei parteneri, alături de echipa de la Webcrumbz, au lansat în 2012 aplicaţia “Lecţia de prim ajutor”, cu ajutorul căreia utilizatorii pot obţine rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite urgenţe medicale (http://app.lectiadeprimajutor.ro). De la lansarea aplicaţiilor, în luna august a anului trecut, s-au înregistrat deja peste 13.000 de descărcări. Pentru fiecare din primele 10.000 de descărcari realizate, ING Asigurări de Viaţă s-a angajat să doneze câte 1 euro către Fundaţia pentru SMURD, astfel că 10.000 euro au fost donaţi deja de către ING Asigurări de viaţă Fundaţiei pentru SMURD în baza acestui angajament.

  Lectia de prim ajutor from Ciprian BORODESCU on Vimeo.

  Organizată pentru prima dată în 2013, gala Mobilio Awards promovează dezvoltatorii de aplicaţii mobile şi mobisite-uri care redefinesc standardele de excelenţă şi schimbă regulile în industria online. Juriul a fost format din profesionişti din industria media interactivă şi din alte domenii conexe: Doina Costache (Head of Multiple Industries, Google România), Todi Pruteanu (Business Strategy Manager, Microsoft România), Adrian Boţan (VP Creative Excellence, McCann Worldgroup Central East Europe), Cosmin Pachiu (BU Mobile Department & Special Projects, Mediafax Group), Dan Vîrtopeanu (Managing Partner, Breeze Mobile), Cristian Costache (Head of Digital Media, CARAT Romania), Andrei Lopată (CEO, Revo Solution).

  Aplicaţia “Lectia de prim ajutor” a fost dezvoltată de către echipa de la Webcrumbz folosind cele mai noi tehnologii web (HTML5/CSS3), astfel încât utilizatorii să o poată accesa atât prin intermediul unui browser mobil (iOS/Android) la http://app.lectiadeprimajutor.ro fără a fi nevoie de o instalare în prealabil, cât şi prin intermediul App Store şi Google Play.

  Premiul oferit de Mobilio pentru “Lecţia de prim ajutor” la categoria Best Mobisite confirmă faptul că aplicaţia este una dintre cele mai inovatoare. Companii precum Financial Times, Amazon sau New York Times le oferă deja cititorilor posibilitatea de a accesa conţinutul site-urilor pe telefoane mobile sau tablete prin intermediul unui browser modern, fără a fi nevoie de a instala aplicaţia dacă utilizatorul nu doreşte acest lucru, iar “Lecţia de prim ajutor” urmăreste acest trend, fiind accesibilă utilizatorilor atât în versiunea browser-based, cat şi în cea nativă.

  Pentru mai multe informaţiiDelia Carstean, CSR Manager ING Asigurări de Viaţă, 0735 193 453, delia.carstean@ing.ro

  Ioana Ursu, Consultant comunicare ING Asigurări de Viaţă, ioanaursu35@yahoo.com, 0733 057 890

  Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociaţia MaiMultVerde, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, 0755 224 816

  Partenerii programului:

  ING Asigurări de Viaţă

  ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă. Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte ca direcţii prioritare educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “Şanse la viaţă”.

  Pe parcursul anului 2011 ING Asigurări de Viaţă a dezvoltat nouă proiecte de amploare şi o serie de proiecte adiacente în domeniul responsabilităţii sociale, printr-o investiţie totală de 1,24 milioane RON, aferentă programelor derulate.

  Asociaţia MaiMultVerde

  Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008 – 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

  SMURD

  În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistenţe medicale de urgenţă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei şi terapiei intensive şi în domeniul medicinei de urgenţă. În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare, avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă. După 21 de ani de existenţă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vieţii cetăţeanului român. Serviciul activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind deservit de paramedici, asistenţi şi medici pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie în vederea salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii critice sau dificile din punct de vedere medical.

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply