• Cursul de prim ajutor cu bloggerii la Spitalul Floreasca

  Medicii SMURD au predat un curs de bază cu soluţii de prim ajutor în prezenţa bloggerilor la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pentru a ajuta la acordarea corectă a primului ajutor în situaţii de urgenţă.

  La lecţia deschisă de prim ajutor au răspuns invitaţiei Ana NicolescuAnne Marie ChelariuAndreea Mosoiu şi Monica BrănescuAndreea StanCristian Sutu,Marian IonescuTudor Iacob şi Sergiu Machidon.

   

  Cei prezenţi la curs au putut afla şi testa, cu ajutorul unui manechin, manevrele de bază în acordarea primului ajutor.

  Printre acestea se numără evaluarea stării victimei aflată în stare conştientă sau de inconştienţă, apelul la numărul de urgenţă 112, eliberarea căilor aeriene (Manevra Heimlich) , dezobstrucţia căilor respiratorii sau resuscitarea corectă a victimei.

  Bloggerii au trecut repede de la partea teoretică la cea practică şi au văzut cum e să te confrunţi cu o situaţie de urgenţă şi care este rezolvarea corectă a acesteia până la sosirea echipajelor medicale specializate.

  Pe lângă medicii SMURD, Lecţia de prim ajutor a fost asistată şi de Directorul Fundaţiei pentru SMURD, Tiberiu Fechete.

  O listă cu soluţiile de prim ajutor cel mai frecvent întâlnite şi prezentate în cadrul cursului de la Floreasca găsiţi şi pe http://lectiadeprimajutor.ro/solutiideprimajutor.

  Lecţia de prim ajutor” este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi care cuprinde emisiunea Lecţia de prim ajutor difuzată pe Pro TV în perioada noiembrie 2011 – februarie 2012 şi site-ul www.lectiadeprimajutor.ro.

  ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD oferă aceste două instrumente celor care se află în situaţii care necesită primul ajutor, dar şi celor interesaţi să afle cum se acordă corect primul ajutor.
  :: vezi mai multe fotografii de la cursul ”Lecţia de prim ajutor” pe Facebook

  Share

  Lasă un comentariu →