• Ce au învăţat sportivii amatori la cursul nostru de prim ajutor?

  Cea mai frumoasă comunitate de sport din România, 321sport, a dovedit că este şi cea mai responsabilă prin participarea la cursul gratuit de prim ajutor din programul ”Lecţia de prim ajutor” din 7 decembrie a.c. în capitală.

  Membrii participanţi ai comunităţii sportivilor amatori au realizat acest video foarte interesant din timpul cursului, în care puteţi vedea imagini în premieră despre cum se desfăşoară de obicei un curs de prim ajutor:

  Video-ul este al treilea episod din serialul 321sport educaţie. E bine să ştiţi că 321sport este primul video blog de sport din România, iar comunitatea de sportivi care îl susţine este probabil prima comunitate de sportivi amatori care aleg să participe la un curs de prim ajutor. Ne bucurăm că au ales Lecţia de prim ajutor!

  321sport la cursul Lectia deprim ajutorLa curs am întâlnit o echipă entuziastă, la fel ca şi pe teren sau la activităţile sportive outdoor pe care le desfăşoară. S-a muncit serios atât la partea teoretică, dar mai ales la cea practică, alături de instructorul SMURD Olguţa Medinţu.

  Pentru cei care practică sportul, riscurile de accidentare pot fi cu uşurinţă prevenite prin cunoaşterea primului ajutor. Este bine să nu uităm că în astfel de situaţii putem să reacţionăm corespunzător până la intervenţia unor cadre specializate. Dăm dovadă astfel de fair-play adevărat faţă de vieţile coechipierilor şi colegilor, şi putem practica mai siguri sporturile care ne plac.

  Videoclipul nu are pretenţia de a informa complet urmăritorul cu privire la tehnicile specifice de prim ajutor, dar este o bună ocazie de a vedea că un astfel de curs se desfăşoară într-un mediu antrenant, în condiţii de maximă siguranţă şi cu suportul unor adevăraţi profesionişti în domeniu – doctorii SMURD.

  Veţi recunoaşte, poate, câteva dintre manevrele primului ajutor de bază (BLS) pe care cei din comunitatea 321sport le practică foarte bine. Le găsiţi explicate teoretic şi pe site la categoria Soluţii de prim ajutor sau Cazuri frecvente.

  Aşteptăm părerile tale despre curs din descrierea surprinsă în filmări şi te aşteptăm în viitor la cursurile noastre gratuite, care se desfăşoară în Bucureşti şi în alte patru mari oraşe din ţară. Mulţumim mult încă o dată realizatorilor 321sport!

  Programul “Lecția de prim ajutor” este dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul NN Asigurări de Viaţă şi în parteneriat cu SMURD și include o serie de instrumente utile, precum platforma online www.lectiadeprimajutor.ro, aplicaţii pentru telefoane mobile și tablete disponibile în App Store și Google Play (http://lectiadeprimajutor.ro/aplicatii-pentru-android-si-iphone/) şi cursurile gratuite de prim ajutor. Totodată, ca parte a programului au fost dezvoltate lecții video (http://lectiadeprimajutor.ro/lectii-video/) și o serie de animații disponibile pe canalul YouTube al programului (https://www.youtube.com/user/maimultverde).

  Peste 1,5 milioane de români au interacționat până acum cu instrumentele oferite prin programul “Lecția de prim ajutor”.

   

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply