• Curs practic sau cum am învățat ușor primii pași în acordarea primului ajutor

  La cursul gratuit de prim ajutor pentru publicul larg organizat vineri, 21 martie 2014, de Lecția de prim ajutor și predat de instructorii ASVSU, 20 de cursanți au avut ocazia să se transpună în rolul de salvator și să învețe, teoretic și practic, principalele manevre de salvare a victimelor până la sosirea ambulanței.

  Coordonați de Vasile Grososiu de la Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU), instructorii au predat timp de patru ore suportul de bază în acordarea primului ajutor (BLS).

  Cursanții au avut ocazia să se familiarizeze cu noțiuni despre statutul salvatorului într-un caz de urgență, apelul unic de urgență 112, așezarea în poziția laterală de siguranță a victimei, cum să reacționeze atunci când observă o persoană căzută la pământ care nu respiră, cum să folosească defibrilatoarele din spații publice sau cum să execute respirații artificiale și compresiuni toracice externe.

  Au fost trecute în revistă noțiuni mai complexe despre evaluarea stării victimei cu ajutorul Scării Glasgow, acordarea primului ajutor și măsurile de protecție ale salvatorului în cazul arsurilor, primul ajutor pentru copii și bebeluși, prioritizarea salvării victimelor într-un accident cu victime multiple.

  Cursanții au exersat practic manevrele de salvare cu ajutorul voluntar al colegilor sau cu ajutorul manechinelor. Au fost simulate, pe rând, majoritatea situațiilor de urgență ce pot apărea în mod frecvent în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Scurte filmulețe însoțite de explicațiile instructorilor au completat procesul de învățare și simulare a operațiunilor salvatoare în cazuri de urgență.

  Cursul gratuit de prim ajutor va fi reluat la inițiativa programului Lecția de prim ajutor cu o nouă serie de voluntari pe 28 martie a.c.

  Lectia de Prim Ajutor este un program de prevenție și educație pentru salvarea de vieţi oferit de ING Asigurari de Viață și Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

  :: vezi mai multe fotografii de la curs pe pagina de Facebook Lecția de prim ajutor

  :: credit foto – Ramona August

   

   

   


  Share

  Lasă un comentariu →
 • Postat de deaconescu denisa andreea la 20 iunie 2015, 23:46

  Se poate face voluntariat pe smurd,fara cursul de prim ajutor?dak nu care ar fi primii pasi?

  Răspunde →
 • Postat de deaconescu denisa andreea la 20 iunie 2015, 23:47

  Se poate face voluntariat pe smurd,fara cursul de prim ajutor?dak nu care ar fi primii pasi?

  Răspunde →

Lasă un comentariu

Cancel reply