• Cum am învățat să acordăm primul ajutor bebelușilor și copiilor la cursul ‘Lecția de prim ajutor’

  Numărul mare de înscriși și participanți la cursul de prim ajutor dedicat soluțiilor pentru cei mici în situații de urgență ne-a indicat interesul ridicat și entuziasmul pentru salvarea copiilor.

  Organizat în cadrul programului Lecția de Prim Ajutor de către Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD și sprijinit de ING Asigurări de Viață, cursul gratuit a numărat în capitală 30 de cursanți: mămici și tătici, persoane a căror profesie este îngrijirea și supravegherea copiilor, viitori părinți.

  IMG_0881 Instructorul SMURD, doamna doctor Medințu Olguța, a prezentat teoretic și practic cursanților noțiuni de acordare a primului ajutor la nou născuți, sugari și copii. Participanţii au aflat ce trebuie să facă în caz de obstrucție a căilor aeriene la copii, cum să facă ventilație artificială şi compresiuni toracice sau cum să aşeze copilul sau bebeluşul în poziția laterală de siguranță.

  Participanții la curs au avut ocazia să formuleze întrebări la care au primit răspunsuri specializate din partea instructorului. S-au discutat situații de urgență precum crizele de convulsie, febra sau arsurile în cazul copiilor.

  Aplicațiile practice au fost executate ca simulări ale situațiilor de urgență la copii, iar cursanții au avut ocazia să experimenteze cum se acordă primul ajutor cu ajutorul unui manechin.IMG_0898

  Deoarece în cazul nou născuţilor şi sugarilor manevrele de prim ajutor sunt asemănătoare cu cele acordate adulților, dar forța cu care sunt executate diferă considerabil, exercițiile practice au avut rolul de a-i familiariza pe cei prezenți cu modalitatea corectă de acțiune până la sosirea personalului medical specializat.

  Cursul de prim ajutor destinat salvării copiilor este primul curs de acest gen organizat pentru publicul larg în cadrul programului  Lecția de prim ajutor. Dacă te numeri printre cei care vor să-l învețe sau printre cei înscriși după ocuparea locurilor în sala de curs, vei avea în curând o nouă ocazie de a participa. Pentru a fi la curent cu noutăţile Lecţia de prim ajutor, înscrie-te la newsletter-ul programului.

  primajutormamiciUrmărește secțiunea Noutăți de pe www.lectiadeprimajutor.ro sau pagina noastră de Facebook  ca să afli din timp când va avea loc următorul curs. Dacă vrei să fii la curent cu principalele soluții de prim ajutor pe mobil sau tabletă, descarcă aplicațiile Lecția de prim ajutor și fii pe fază!

  Mulțumiri tuturor celor înscriși și participanților la cursul dedicat copiilor, doamnei doctor Medințu Olguța, partenerilor de la SMURD și ING Asigurări de Viață. Vă așteptăm cu drag la următoarea lecție importantă pentru viață!

  :: vezi toate fotografiile de la curs pe Facebook


  Share

  Lasă un comentariu →
 • Postat de La cursuri de prim ajutor | blogul mamei începătoare la 19 august 2013, 08:05

  […] trecute am participat la un curs de prim ajutor pentru părinţi, organizat de SMURD,  lectiadeprimajutor.ro, Asociaţia MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă. În cele 3 ore cât am stat la curs, am […]

  Răspunde →
 • […] că voi reveni cu detalii despre cele învăţate la cursul de prim ajutor organizat de SMURD, lectiadeprimajutor.ro, Asociaţia MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă. Aşa cum am zis, pentru că sunt foarte […]

  Răspunde →
 • Postat de Primul ajutor pentru sportivi | bucurenci.ro la 29 septembrie 2013, 14:15

  […] acestui an, după cursul din iulie pentru publicul larg și cursul specializat pentru părinți în acordarea primului ajutor copiilor și bebelușilor. Scopul cursurilor gratuite este să familiarizeze diverse categorii de participanți cu tehnicile […]

  Răspunde →

Lasă un comentariu

Cancel reply