• Cronica unei lecții de prim ajutor anunțate

  Dacă ai avut curiozitatea să participi la un curs de prim ajutor predat de medicii SMURD, ai aflat că principalele soluții în situații de urgență sunt mai ușor de pus în practică datorită exercițiilor de simulare efectuate în prezența specialiștilor. Practica ne învață să fim pregătiți, să acționăm și să salvăm, la nevoie, viețile celor dragi și ale semenilor.

  Încercăm prin programul Lecția de prim ajutor să acordăm periodic șanse publicului larg să pună în practică principalele soluțiile teoretice în caz de urgență, prezentate pe larg pe site-ul www.lectiadeprimajutor.ro. Cursurile de prim ajutor sunt gratuite, iar prezența partenerilor medici de la SMURD asigură o pregătire temeinică.

  Miercuri, 31 iulie, la Hotel Cișmigiu din capitală, medicii SMURD au predat timp de 4 ore noțiuni teoretice și practice în cadrul unui curs de prim ajutor cu înscrieri deschise tuturor doritorilor. Cursanții au învățat suportul vital de bază (basic life support), resuscitarea cardio-respiratorie şi poziţia laterală de siguranţă, precum şi manevra Heimlich.

  Cei douăzeci de cursanți prezenți au învățat cum să facă față unora dintre cele mai frecvente situații de urgență și să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței, în urma apelului unic de urgență 112.

  Sub atenta supraveghere și îndrumare a paramedicilor, cursanții au efectuat manevrele de prim ajutor salvatoare și au învățat cât de importante sunt astfel de intervenții când este vorba despre salvarea de vieți.

  Mulțumim din suflet tuturor participanților la curs. Mulțumiri speciale pentru gazdele noastre de la Hotel Cișmigiu și partenerilor SMURD.

  :: vezi mai multe fotografii de la curs pe Facebook

  Lecția de Prim Ajutor este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi oferit de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply