• Cursul de prim ajutor predat de instructorii ASVSU

  O lecție de prim ajutor sub forma unui curs pregătitor pentru situațiile de urgență și acordarea corectă a primului ajutor celor aflați la nevoie, a fost oferită de instructorii Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) pentru angajații UEFISCD în cadrul programului Lecția de prim ajutor.

  Treisprezece persoane au avut ocazia să primească explicații teoretice și practice despre suportul vital de bază, intervenția în caz de sufocare (manevra Heimlich), compresiunile toracice la adulți și copii sau ventilația artificială.

  Fiecare manevră a fost exersată de toți participanții pentru o înțelegere cât mai bună a procesului de salvare. Participanții au jucat rolul de salvator în situațiile imaginate de instructori și au urmărit mai multe filmulețe cu situații de prim ajutor.

  Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) este o organizatie neguvernamentala, non-profit și apolitică, înființată în anul 2001, care combină experiența specialiștilor în servicii de salvare cu dorința de a ajuta societatea civilă în situatii de urgență.

  Cursurile de prim ajutor susținute de ASVSU reprezintă o bază pentru inițierea în acordarea primului ajutor în mod corect.

  În cadrul programului Lecția de prim ajutor, cursurile predate de instructorii ASVSU reprezintă un mijloc profesionist și facil pentru cei care lucrează în companii, de a acorda primul ajutor semenilor și de a salva, la nevoie, vieți.

  PS. Dacă reprezinți o instituție sau companie și dorești ca angajații tăi să participe la cursurile Lecția de prim ajutor, organizate cu sprijinul și suportul instructorilor ASVSU, ne poți scrie pe adresa de e-mail contact [at] lectiadeprimajutor.ro pentru a stabili coordonatele cursului.

  Lecția de Prim Ajutor este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi oferit de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply