• O nouă promoție de cursanți salvatori cu Lecția de prim ajutor

  La cursul gratuit de prim ajutor pentru publicul larg organizat luni, 30 iunie 2014, de Lecția de prim ajutor și predat de instructorii  Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență ( ASVSU), peste douăzeci de cursanți au avut ocazia să se transpună în rolul de salvator și să învețe, teoretic și practic, principalele manevre de salvare a victimelor până la sosirea ambulanței.

  DSCF8342

  Sub îndrumarea lui Vasile Grosoșiu (ASVSU), instructorii au predat timp de patru ore suportul de bază în acordarea primului ajutor (BLS).

  DSCF8335Cursanții au avut ocazia să se familiarizeze cu noțiuni despre statutul salvatorului într-un caz de urgență, apelul unic de urgență 112, așezarea în poziția laterală de siguranță a victimei, cum să reacționeze atunci când observă o persoană căzută la pământ care nu respiră, cum să folosească defibrilatoarele din spații publice sau cum să execute respirații artificiale și compresiuni toracice externe.

  DSCF8419Cursanții au jucat, pe rând, atât rolul salvatorilor, cât și cel al victimei și s-au familiarizat astfel cu problematicile situațiilor de urgență ce pot apărea frecvent. Instructorii le-au ghidat pașii de salvare și le-au inspirat încrederea de a acționa ori de câte ori cineva se află în pericol de moarte.

  prim ajutor 4Lectia de Prim Ajutor este un program de prevenție și educație pentru salvarea de vieţi oferit de ING Asigurari de Viață și Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

  :: vezi mai multe fotografii de la curs pe pagina de Facebook Lecția de prim ajutor

  :: ca să afli când mai au loc înscrieri la cursurile gratuite Lecția de prim ajutor, abonează-te la newsletter

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply