• Conducerea autovehiculelor

  Anumite ocazii speciale (sărbători de iarnă, sărbători de Paşte etc.) şi febra din jurul acestora pot genera neatenţie atât în rândul şoferilor, cât şi al pietonilor, mai ales în contextul neprietenos al consumului de alcool. Aflaţi aici ce trebuie să faceţi pentru a evita potenţialele accidente.

  Context

  Ocaziile speciale de peste an, goana după cumpărături, vizitele, plecările în alte localităţi, teribilismul şi excesul de zel sunt situaţii ce pot genera accidente auto, din neatenţie sau din lipsă de pregătire. Totodată, în astfel de situaţii (amplificate de atmosfera festivă) tendinţa este să se călătorească în grup, lucru ce poate spori numărul de victime, în cazul unui accident.

  În perioada sărbătorilor de Crăciun sau Paşte, traficul se aglomerează. Aveţi mare grijă la pietoni, căci tendinţa acestora este de a fi mai neatenţi, având în vedere că a început goana după cumpărături.

  În cazul în care sunteţi pieton, este foarte important să vă asiguraţi înainte de traversarea unei străzi. Ţineţi cont că în aglomeraţie, vizibilitatea este redusă, maşina se manevrează mai greu şi astfel, şansele de accident cresc considerabil.


  Primul ajutor

  În cazul unui accident auto, scoaterea victimelor din maşină este de evitat. De cele mai multe ori, victimele unui accident auto pot suferi fracturi la nivelul craniului, coloanei vertebrale sau bazinului. Dacă mişcaţi o astfel de victimă, riscaţi să-i agravaţi leziunile. Mai bine sunaţi la 112 şi asteptaţi ajutor calificat!

  ATENŢIE! Dacă v-aţi asigurat că atât victima, cât şi dumneavoastră, sunteţi în afara oricărui pericol, puteţi urca pe locul din spate pentru a-i stabiliza capul victimei.

  Există totuşi situaţii în care se recomandă scoaterea victimelor din maşină: maşina este instabilă şi există pericol de prăbuşire sau pericol de explozie. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi secţiunea Accidente auto.


  Consumul de alcool

  ATENŢIE! Sezonul sărbătorilor nu este un prilej de abateri de la regulă. În cazul în care aţi consumat alcool, nu urcaţi la volan. Viaţa dumneavoastră şi a celorlalţi depinde de conştientizarea pericolului de accident.

  Citiţi mai multe despre consumul de alcool aici.  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply