• Avion nou pentru SMURD

  Serviciul gratuit de urgențe SMURD va avea la dispoziție un avion pentru intervențiile de salvare a cazurilor grave începând de astăzi, 12 iulie 2013!

  Singurul avion SMURD până în prezent a fost inaugurat oficial astăzi la aeroportul internațional ”Aurel Vlaicu” Băneasa din capitală. El va fi folosit pentru cazurile de urgență care prezintă mari dificultăți și necesitatea unor intervenții salvatoare rapide.

  Aparatul de zbor a fost cumpărat din banii donaţi de românii care au ales sa redirectioneze impozitul pe venit conform prevederii 2% către Fundaţia pentru SMURD.

  Lectia de prim ajutor – program destinat salvării de vieți realizat în parteneriat cu SMURD și sprijinit de ING Asigurări de Viață (care a donat Fundației pentru SMURD 2 euro din costul fiecărei asigurări suplimentare pentru afecțiuni grave pe care clienții au achiziționat-o)- dorește să mulțumească pe această cale tuturor românilor care au folosit prevederea 2% pentru salvarea vieților semenilor!

  Avionul pus la dispozitia medicilor SMURD este dotat cu o aparatură performantă și poate zbura și pe timp de noapte, cât și în condiții meteo nefavorabile. Spre exemplu, poate ateriza și dacă vizibilitatea este de doar 30 de metri. Autonomia de zbor a avionului SMURD este de 3.000 de kilometri, astfel că va putea acoperi teritoriul României fără să fie nevoie de oprire pentru alimentare.

  El va rezolva cazuri ce nu pot fi preluate și rezolvate de eliclopterele SMURD din cauza dificultăților situațiilor de urgență.  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au declarat că vor exista într-o primă fază între aproximativ 50 și100 de zboruri pe an.

  Avionul a fost ‘botezat’ cu numele  „Monica Cardoș”, in amintirea unui medic SMURD cazut la datorie in misiune.

  :: citește toate detaliile despre achiziția avionului SMURD din Comunicatul de Presă

   

   


  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply