• Arsuri chimice

  În cazul arsurilor cu substanţe chimice, primul ajutor constă în limitarea contactului pe care pielea o are cu substanţa nocivă şi diminuarea concentraţiei substanţei. Astfel, îndepărtaţi rapid hainele îmbibate cu substanţă chimică şi spălaţi suprafaţa afectată cu jet de apă timp de cel puţin 10 minute.

  arsuri - Copie

  Primul ajutor

  ATENŢIE! În cazul unei arsuri cu var nestins nu spălaţi niciodată suprafaţa afectată cu apă. Varul se activează în prezenţa apei. În acest caz, tamponaţi cu o faşă uscată până când reuşiţi să îndepărtaţi varul şi abia apoi spălaţi cu apă.

  Arsurile chimice la nivelul ochilor sunt extrem de dureroase. Spălaţi cu blândeţe ochiul sau ochii afectaţi cu apă cel puţin 20 de minute. Trebuie să menţineţi ochiul deschis pentru a putea spăla întreaga suprafaţă. După ce aţi spălat ochii timp de 20 de minute, acoperiţi-i lejer cu bandaje compresive şi transportaţi victima la spital.

  ATENŢIE! Toate arsurile chimice trebuie examinate de un medic specialist, aşa că transportaţi victima la cel mai apropiat spital!  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply