• Aplicaţia pentru smartphone ‘Lecţia de prim ajutor’ este disponibilă acum şi offline!
  aplicatie_prim_ajutor_offlineÎncepând din octombrie 2013, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android pot descărca şi utiliza aplicaţia Lecţia de prim ajutor şi offline.
  Astfel, aplicaţia poate fi folosită şi atunci când smartphone-ul nu este conectat la internet. De asemenea, pentru varianta online, a fost inclusă şi o hartă interactivă care generează lista celor mai apropiate spitale de locul în care se găseşte utilizatorul.
  Această aplicaţie este oferită gratuit posesorilor de smartphones în cadrul programului „Lecţia de prin ajutor”, dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD.
  Aplicaţia de prim ajutor pentru smartphone-uri a fost lansată în august 2012 şi este prima de acest fel disponibilă în limba română. Variantele online şi offline pot fi descărcate gratuit din App Store şi Google Play. Prin intermediul acestei aplicaţii, posesorii de smartphone-uri cu sisteme de operare iOS şi Android au la dispoziţie un instrument util în situaţii de urgenţă, cu ajutorul căruia pot obţine rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale.
  În aplicaţie, soluţiile pentru primul ajutor sunt structurate în 13 capitole, disponibile pe pagina principală a aplicaţiei, care grupează într-o formă intuitivă cele mai des întâlnite categorii de urgenţe medicale, dar şi informaţii utile pentru acordarea primului ajutor: Procedura de semnalare la 112, Persoană căzută la pământ, Primul ajutor pentru copii, Urgenţe majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicaţii, Urgenţe de sezon, Prevenţie şi Trusa de prim ajutor. Componenta cea mai importantă a aplicaţiei este motorul de căutare. Acesta „interoghează” baza de date a aplicaţiei şi oferă situaţiile de urgenţă şi soluţiile corespunzătoare căutării. Alegând răspunsul care se potriveşte cel mai bine situaţiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas în acordarea primul ajutor până la sosirea ambulanţei.
  Tot începând din această lună, aplicaţia online include şi o hartă interactivă care generează lista celor mai apropiate spitale de locul în care se găseşte utilizatorul.
  Tehnologiile folosite în dezvoltarea aplicaţiei sunt Sencha Touch 2.0+ şi PhoneGap. Aplicaţia pentru smartphones a fost dezvoltată de echipa Webcrumz şi a primit ”Silver Prize” în cadrul galei ZF Mobilio 2013 la categoria ”Best Mobisite”.
  De la lansarea aplicaţiilor pentru smartphones până în 15 octombrie, peste 16.500 de utilizatori au descărcat aplicaţia Lecţia pentru prim ajutor. În plus, pentru a susţine demersurile destinate salvării de vieţi, ING Asigurări de Viaţă a donat către SMURD, la începutul anului 2013, suma de 10.000 euro, echivalentul a 10.000 de descarcări ale aplicaţiei de prim ajutor din Google Play şi App Store.
  În România, tot mai multe persoane folosesc smartphone-uri, peste 50% dintre respondenţii unui studiu realizat recent de ING declarând că deţin unul. Un alt studiu, dat publicităţii de GfK România în aprilie 2012, arată că 52% dintre utilizatorii de smartphone cumpără produse electronice care să îi ajute în diferite situaţii concrete, iar aproape 16% dintre persoanele din mediul urban care folosesc smartphone-uri şi internet utilizează aplicaţii din categoria “sănătate-medical”.
  Pentru mai multe informaţii:

  Delia Cârstean, CSR Manager ING Asigurări de Viaţă, 0735 193 453, delia.carstean@ing.ro
  Ioana Ursu, Consultant comunicare ING Asigurări de Viaţă, ioanaursu35@yahoo.com, 0733 057 890
  Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociaţia MaiMultVerde,
  email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, 0755 224 816
  Partenerii programului:
  Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.
  ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă. Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte ca direcţii prioritare educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “Şanse la viaţă”.
  Pe parcursul anului 2011 ING Asigurări de Viaţă a dezvoltat nouă proiecte de amploare şi o serie de proiecte adiacente în domeniul responsabilităţii sociale, printr-o investiţie totală de 1,24 milioane RON, aferentă programelor derulate.
  SMURD
  În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, a început experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene. Acesta avea la bază transferul unui echipaj medical spitalicesc, împreună cu dotarea necesară, la locul unde se găsea pacientul aflat în stare critică, în vederea acordării unei asistenţe medicale de urgenţă calificată. Echipajul era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei şi terapiei intensive şi în domeniul medicinei de urgenţă. În această fază de început, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare, avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmând să fie transferat la cea mai apropiată unitate medicală cu o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă. După 21 de ani de existenţă, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent în slujba vieţii cetăţeanului român. Serviciul activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind deservit de paramedici, asistenţi şi medici pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie în vederea salvării vieţilor celor aflaţi în situaţii critice sau dificile din punct de vedere medical.
  -> titlu e Aplicaţia ‘Lecţia de prim ajutor’ pentru smartphone este disponibilă acum şi offline
  ___

  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply