• Anemia

  Anemia este o deficiență de hemoglobină, moleculă ce se găsește în globulele roşii din sânge. Printre semnele generale ale anemiei se numără oboseala, letargia, paloarea, ameţelile, durerile de cap sau de piept, problemele de concentrare şi de memorie.

  Simptome

  Printre semnele generale ale anemiei se numără oboseala, letargia, greutatea în respiratie, slăbirea vederii, insomniile, paloarea, astenia, palpitaţiile, anorexia, ameţelile, durerile de cap sau de piept, problemele de concentrare şi de memorie. Uneori, pot apărea umflături la nivelul membrelor inferioare.

  anemie - Copie

  ATENŢIE! Anemia nu este o boală în sine, ci, mai degrabă, semnul unei afecţiuni mai severe. De aceea, dacă aţi constatat că aveţi simptomele specifice anemiei, consultaţi de urgenţă un medic!


  Cauze

  Cauzele apariţiei anemiei sunt numeroase, însă
 deficitul de fier, de vitamina B12 sau de acid folic şi hemoragiile acute sau cronice sunt cauzele cel mai des întâlnite.


  Prevenţie

  Anemia este o afecţiune mult mai uşor de prevenit decât de tratat. Astfel, pentru a preveni anemia este necesară efectuarea unor teste anuale de rutină şi adoptarea unei alimentaţii echilibrate. Este indicat ca mesele să se ia la ore regulate, să fie consistente şi urmate de odihnă. 

De asemenea, puteţi preveni anemia dacă limitaţi consumul de alcool şi urmaţi recomandările medicului în ceea ce priveşte administrarea de suplimente alimentare.

  ATENŢIE! Medicul specialist va stabili tratamentul anemiei în funcţie de cauzele care au determinat apariţia acesteia.  Share

  Lasă un comentariu →
 • Postat de Eddy la 21 mai 2014, 20:31

  Si primul ajutor unde scrie cum il acord? Aici scrie doar ce in seamna…

  Răspunde →
 • Postat de adriana la 29 mai 2015, 13:52

  ATENŢIE! Anemia nu este o boală în sine, ci, mai degrabă, semnul unei afecţiuni mai severe. De aceea, dacă aţi constatat că aveţi simptomele specifice anemiei, consultaţi de urgenţă un medic!
  – See more at: http://lectiadeprimajutor.ro/anemia/#sthash.FCVuvrWi.dpuf

  Răspunde →

Lasă un comentariu

Cancel reply