• Alergiile

  Alergia reprezintă, de fapt, o sensibilitate acută a organismului faţă de anumite substanţe alergene, precum polenul, mucegaiul, praful etc. Alergenele pot pătrunde în organism odată cu hrana pe care o ingerăm, aerul pe care îl inspiram, dacă ne înţeapă vreo insectă sau la simplul contact cu pielea.

  Simptome

  Este primăvară! Afară e frumos, soarele străluceşte pe cer, vremea s-a încălzit, iar pomii încep să înflorească. Dar, cu toate acestea, multe persoane se plâng că primăvara încep să strănute, le curge nasul, au ochii roşii, înlăcrimaţi sau îşi simt gâtul inflamat. Din fericire, nu este vorba decât despre o alergie!

  Simptomele alergiilor sunt variate: ochi iritati şi înlăcrimaţi, strănuturi repetate, curgeri nazale, gât inflamat, dar şi erupţii sau mâncărimi. Fiecare caz este deosebit, iar simptomele alergiei, precum şi intensitatea, durata şi frecvenţa reacţiilor alergice sunt diferite de la o persoană la alta.


  Primul ajutor

  Cele mai întâlnite cauze ale alergiilor sunt polenul şi praful. Există un număr de medicamente care pot să ajute rapid şi eficient la înlăturarea efectelor cauzate de alergie. Chiar dacă alergia nu este gravă, ar trebui totuşi să consultaţi un medic dacă prezentaţi simptome.

  ATENŢIE! În formele lor cele mai grave, unele alergii pot determina crize de astm, deteriorări ale vederii sau şoc anafilactic. În acest caz, sunaţi de urgenţă la 112!  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply