• Accidente auto

  În cazul unui accident auto, scoaterea victimelor din maşină este de evitat. De cele mai multe ori, victimele unui accident auto pot suferi fracturi la nivelul craniului, coloanei vertebrale sau bazinului. Dacă mişcaţi o astfel de victimă, riscaţi să-i agravaţi leziunile. Sunaţi la 112 şi aşteptaţi ajutorul calificat!

  ATENŢIE! Dacă v-aţi asigurat că atât victima, cât şi dumneavoastră, sunteţi în afara oricărui pericol, puteţi urca pe locul din spate pentru a-i stabiliza capul victimei.

  Există totuşi situaţii în care se recomandă scoaterea victimelor din maşină: maşina este instabilă şi există pericol de prăbuşire sau există pericol de explozie.

  ATENŢIE! O maşină care fumegă poate exploda în orice moment! Trebuie să vă asumaţi acest lucru dacă decideţi să scoateţi victimele din maşină.

  Ce facem înainte să scoatem victima din maşină?

  Într-o coliziune frontală, de obicei, bateria este distrusă şi acidul din interior se scurge. Dacă maşina fumegă, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să decuplaţi contactul şi să scoateţi cât mai repede victimele din maşină.


  Cum scoatem victima din maşină?

  Vă aşezaţi la nivelul victimei, cu mâna dreaptă pe sub braţul victimei şi prindeţi centura. Treceţi mâna stângă pe sub braţul stâng al victimei şi susţineti capul, cu degetele răsfirate susţinând bărbia.

  Aplecaţi-vă capul către capul victimei şi ridicaţi victima, susţinând-o. Rotiţi victima în partea dreaptă, cu spatele spre dumneavoastră şi, susţinând capul şi spatele victimei, târâţi-o uşor afară.

  Aşezaţi corpul în ax şi ţineţi capul victimei nemişcat până la sosirea ajutorului calificat.  Share

  Lasă un comentariu →
Lasă un comentariu

Cancel reply